Välkommen till Galicien, det gröna nordvästra spanska hörnet som utgör en egen kultur fullt med legender och vidskepelser.


Camino de Santiago

St Jakobs pilgrimsväg lockar pilgrimer från hela världen till staden Santiago de Compostela i hjärtat av Galicien för att besöka St jakobs grav.

Santiago de Compostela och pilgrimsleden inspirerar även oss och det drar vi självklart fördel av. "El camino" är en enda stor möjlighet och ger en enorm upplevelse hur vi än väljer att använda oss av den.


Vi talar Spanska, Engelska och Skandinaviska och vi är inte bara inspirerade av St Jakob utan vi söker också inspiration från St. Olav och Heliga Birgittas pilgrimsresor.

Vi följer våra drömmar och känslor precis som Heliga Birgitta gjorde som hustru, mor och som det första nordiska bidrag till världslitteraturen i en tid då kvinnor i allmänhet varken fick lära sig läsa eller skriva. Heliga Birgitta har blivit en inspiration och förbindelse mellan Sverige och Galicien har tagit att bygga en bro mellan skandinavien och Galicien med de som vill följa med oss.

Se gärna vår Portfolie


Vi har ett pågående arbete där vi synliggör Heliga Birgitta som Roll modell för mod och civil kurage. Att våga stå upp för sin uppfattning kan verka viktigare nu än förr. Att ta en blick tillbaka till våra historiska rötter och återknyta band som sträcker som till 1300 tal. Vi önskar inspirera förenkla för fler som önskar gå "El Camino" 2022 och fråmåt. Vi lyfter även arbetet i Sverige med att ena många som har intresse runt Sveriges helgon, oavsett trosuppfattning eller ej sådan. Tro är en privat sak och Bbeabridge är inte knuten till religion eller politik utan lyfter människans viktiga uppgift som att vara en bro för andra.

Bbeabridge Internationalisering


Nu startar vi upp vår första broderskap/systerskaps förhållande med Spanien genom Bbeabridge filial i Galicien. Är du Redo för kulturellt utbyte med Sverige Galicien? Vi välkomnar dig varmt att komma med på en kommande resa med oss. Det finns många gemensamma broar att gå på, spanska språket, musik, event, vandringar, historia med vårt svenska Helgon Birgitta, sport, hälsa, matintresse, träffa folk, ha kul. Vi välkomnar dig att ta del och vara delaktig i vårt samarbete som startar upp 2022.

Vill du vara medlem redan nu, välkommen in, tryck här


Vi kommer vandra tillsammans med dem som önskar tillsammans med vår Svenska Guide och andra.

Heliga Birgitta satt i denna kyrka i Fresta kommun som liten flicka!

Vad vet vi om barns öde?

Vår historia. En svensk hjälte


Nu borstar vi av dammet av en av våra svenska hjältinnor. Eller känner du någon som skulle våga gå från Sverige hela vägen till Spanien? Skulle du våga göra det? Det tog över 3 månader att ta sig dig på 1300 talet. Känner du till Heliga Birgitta.

Diplom.


Det går att få ett Diplom efter sin vandring. Dock måste man gå minst 100 km för att kunna kalla sig pilgrim. Cyklar du eller rider så är minimum 200 km. Det kan ta ca 5 dagar för att gå den sista delen av vägen. Då kan man börja i en by 111km från Santiago. Vissa går hela vägen vilket är brukligt att säga börjar i Roses Valles, Frankrike och tar ca 5 veckor att gå för att komma fram till Santiago. Dock går människor från hela Världen vägen. Heliga Birgitta gick på 1300 talet och det sägs att resan tog 3 månader. Med rövare och tempelriddare. Nu är det din tur att gå vägen som är skrivit i stjärnorna. Din väg är ingen annans väg. Här är ett foto av Daniel är svensk och arbetar som guide sen många år tillbaka  på vägen till Santiago. Du får stöd på svenska om du önskar. som är Bbeabridge grundare. Han har gått vägen många gånger, varje gång är ett äventyr, säger han.